Letnie grillowanie jest bardzo dobrym pomysłem na zupełnie inne odżywianie. Przede wszystkim wszystko robi się latem, na dworze bo wtedy też lepiej smakuje. Grill powinien być bardziej ekologiczny aby pieczenie było zdrowe. Można tam postawić mięso, ryby, warzywa, a także zestawy z nich zrobione. Jeśli ktoś lubi, to może grillować owoce, szczególnie te które nie mają zbyt dużo soku. Grillować można codziennie, ponieważ są to zdrowe smakołyki. Aby były jeszcze bardziej odżywcze, można włożyć je w folii i wtedy cały smak zostaje w środku. Doskonałe są również kolorowe szaszłyki, a także tłuste ryby, które mają mnóstwo witamin i minerałów. Najlepsze są pieczone w całości i do tego warto przygotować zestaw surówek ze świeżych, ogrodowych warzyw. Może to być zarówno obiad jak i kolacja tym bardziej, że letnie dni dają wiele takich okazji, by zrobić grilla. Sklepy na te okazje przygotowują również zestawy dla klientów, tak aby można było grilla zrobić na wakacjach czy też na własnym tarasie.