Owsianka z dodatkami to jedna z najzdrowszych propozycji na śniadanie dla osób, które cenią sobie zdrowe odżywianie i dostarczanie organizmowi niezbędnych składników odżywczych. Można mieć pewność, że jest to również śniadanie pyszne! Owsianka dodaje energii na cały poranek, jest też bogata w błonnik i witaminy z grupy B. Polecana jest szczególnie osobom aktywnym fizycznie i tym, które chcą jeść zdrowo i smacznie.
Owsiankę wykonać można niemal w dowolny sposób. Płatki owsiane gotować można bowiem zarówno na mleku, jak i wodzie, czy nawet świeżo wyciśniętym soku. Wszystko zależy od preferencji smakowych. Można posłodzić ją miodem lub stewią, jednak niektórzy lubą owsiankę na słono. Co więcej, także dodatki są dowolne.
Niektórzy nie wyobrażają sobie owsianki bez owoców, inni bez orzechów, a jeszcze inni lubią mieszać wszystkie dodatki. Dla ciekawego aromatu dodać warto na przykład łyżkę naturalnego kakao, szczyptę cynamonu czy łyżeczkę kawy. Każdy sposób będzie dobry, warto eksperymentować!